BURSA / NİLÜFER - Meral-Muammer Ağım Ortaokulu

AİLECEK BİLİMSELİZ

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Melek YILMAZ ÇİÇEK, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında projeye ortak olmuştur. 5-D Sınıfından 11 öğrenci ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Proje hakkında

Bu projenin amacı ailenin tecrübesi ile öğrencimizin fen bilimlerinde öğrendiklerini birlikte uygulamasını sağlamak. Fen Bilimleri öğretiminde günlük hayatta kullanılan materyallerle veli desteği sağlanarak, eğlenceli etkinlik ve deneylerle öğrencilerde kalıcı öğrenmeyi sağlamak. Fen'in hayatın her alanında olduğu bilincini kazandırmak. Özellikle ergenlik dönemindeki öğrencilerimizin velileri ile iletişimlerini daha arttırmak.

HEDEFLER

1-Öğrencilerin fen bilimleri dersine ilgilerini arttırmak ve öğrenilen konuları kalıcı hale getirmek..
2- Evdeki günlük materyallerle de deney yapılabileceğini göstermek.
3- Gözlem ve araştırmaları sonucunda analiz ve sentezleme becerileri bilimsel araştırma süreçlerini öğrenmesini sağlamak
4-Öğrencilerin özellikle anne veya babasıyla öğrenmesini değerli hale getirmek.
5- Aile içi iletişimi arttırmak
6- Öğrencilerimizin projede eğlenerek öğrenmesi için web 2.0 araçlarından faydalanmak.
7-Öğrenci ve velide fen okur yazarlığını arttırmak.
8-Öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümünde bilimsel metodu kullanmasının öğrenilmesi.
9- Başka okullardaki öğrencilerle iletişimini sağlayarak akran eğitimini, akran paylaşımını sağlamak

BEKLENEN SONUÇLAR

1- Proje sonunda öğrenciler planlanan şekilde Fen Bilimleri dersine entegre edilmiş kazanımları oyunlarla ve deneylerle öğrenmiş olacaklar.
2- Proje boyunca yapılan etkinlikler ile çeşitli web2 araçlarını tanıyarak etkili kullanma yeteneğine de sahip olacaklar.
3- Derslerde öğrendiği soyut konuları günlük hayatta uygulayabilecek.
4- Çeşitli öğrenme alanını birarada verimli kullanabilecek.
5- Aile içi etkili ve kaliteli iletişim olacak,değerli paylaşımlar yapılacak.
6- Akranlarıyla işbirliğinin önemini kavrayacak.
7- Eğitimin paydaşlarıyla etkili iletişim kurbilecek.

Yayın: 17.01.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 11:54 - Görüntülenme: 399