T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Meral-Muammer Ağım Ortaokulu

SAVE ENVIRONMENT

SAVE ENVIRONMENT (ÇEVRENİ KORU)

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Özlem TOPAL, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Türkiye ve Azerbaycan'dan 10 okulun katıldığı projeye ortak olmuştur. 7/D Sınıfından 6 öğrenci ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Proje hakkında
Doğduktan sonra tüm yaşamımızı bir çevre içinde sürdürürüz. Bu çevre yakından uzağa doğru tüm canlılar, toprak, su ve havanın temelini oluşturduğu yaşayan bir ortamdır. Biz buna "doğa" diyoruz. Doğanın temelini oluşturan canlılar, toprak, su ve havanın yeteri kadar olmadığını veya hiç olmadığını düşünsek, acaba ne olurdu? Bugün dünyamız artık yaşlanmıştır. Dünyadaki hızlı nüfus artışı, bilim ve teknolojideki gelişmeler, insanların en çok gereksinmesi olan kaynakları da azaltıp tüketmekte ya da kirletmekte, kullanılmaz duruma sokmaktadır. İşte biz bu duruma "çevre kirlenmesi" diyoruz. Görüldüğü gibi çevre kirliliğinin de yine baş sorumluları insanlardır. Bu nedenleMeral Muammer Ağım Ortaokulu olarak şimdinin çocukları geleceğimizin büyüklerine bu denli önemli konuda bilinç oluşturmak amacıyla çevreyi korumak temali e-Twinning projesine katıldık. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.

 

PROJENİN FACEBOOK  LİNKİ

https://www.facebook.com/groups/3641083455928165

 

BLOG LİNKİ

https://save-environment2021.blogspot.com/

 

CHATTERPİX uygulaması ile öğrencilerimizin hazırladığı  Hava Kirliliği konulu çalışmamızı izlemek için tıklayın.

 

''SAVE ENVIRONMENT '' eTwinning projesi mart ayının son etkinliği. TOONTASTİC Web 2.0 aracını kullanarak hazırladığımız  ''Dünya Su Günü''  konulu çizgi film çalışmamız tamamlandı.Çok eğlenceli bir çalışmayı daha tamamlamış olmanın keyfini yaşadık.

 

Padlet ile yapıldı

 

Save Environment eTwinnig projemizin nisan ayı etkinliği ekolojik ayak izinin hesaplanması idi. Öğrencilerimiz bilinçli tüketici olma yolunda farkındalık yarattığı çalışmayı zevkle tamamladılar.Linki tıklayarak ayak izlerimizi görebilirsiniz.

 

 

https://www.thinglink.com/scene/1438489630650400770?fbclid=IwAR1_T3axVYvRDIgt0cYkwwX3DJwO-8RETsKgRkzGal_XnLCuz76gZeJchmc 

 

Save Environment eTwinning projemizin Azerbaycan ortaklarından gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajlarına, projemizdeki öğrencilerin verdikleri cevabı izlemek için linke tıklayınız


https://www.youtube.com/watch?v=o-af3-5Pi98 

 

 

23 NİSAN PUZZLE ORTAK ÜRÜNÜMÜZ

 

Save Environment eTwinning projemizin Mayıs ayı etkinliği ortak ürün çalışmamız akrostiş şiir yazımı dün akşam gerçekleşen eğlenceli bir webinarla tamamlandı. Şiirimizi okumak için bağlantıya tıklayınız.

https://docs.google.com/document/d/1NzY4CVJ_JmNXCsRuzIeEgCoMZUGZbPY2zdN_JFJXCDM/mobilebasic

 

Save Environment eTwinning Projesi AnswerGarden final ürünümüzde öğrencilerimize proje sonunda neler öğrendiklerini sorduk.Cevaplarını görmek için linke tıklayınız.

https://answergarden.ch/1950171 


Save Environment eTwinning projesinin basında yer alan haberi için linke tıklayınız

http://moradergisi.com/haber/turkiye-azerbaycan_isbirligi_-199777.html


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 11:49 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 3  kişi beğendi