BURSA / NİLÜFER - Meral-Muammer Ağım Ortaokulu

"ZORBALIK SİBER, HASAR GERÇEK" ERASMUS+ PROJEMİZ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan "Zorbalık Siber, Hasar Gerçek" adlı Erasmus+ 2022-1-TR01-KA122-SCH-000070342 – Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği projemiz kapsamında, okulumuz öğretmenleri 15-22 Nisan 2023 tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Siber Zorbalık" eğitimi alacaktır. Eğitimler 30 ders saati halinde olacaktır. Bu eğitimler sayesinde öğretmenlerimiz;

- Gerek kendi öğretmen ve öğrencilerimize gerekse çevre okullarda bulunan öğrenci ve öğretmenlere bilgi paylaşımı yapılacak, etkinlik ve faaliyetlerle birlikte bu konuya dönük verimlilik arttırılacak,

- Öğrencilerin duyarlılığını arttırarak konu hakkında eksik- yanlış bilgilerini gidermeleri sağlanacak,

- Öğrenci ve veli arasında köprü görevi görerek, yapılması gerekenleri doğru bir şekilde veliye iletebilecek,

- Bilgi ve deneyim akışını sağlayarak sürekliliğini sağlayacak,

- Tüm eğitimleri analiz ederek kurum başarımızı ve eğitim kalitemizi arttıracak potansiyele sahip olacaklardır.
Türkiye Ulusal Ajansının tarafımıza değer bulduğu bu destek sayesinde,
öğretmenlerimiz, 30 ders saatinde mesleki eğitim ve inceleme faaliyetlerine katılarak alanlarında çok değerli kazanımlar elde edecektir. Mesleki eğitim ve inceleme faaliyetleri yanında gerçekleştirilecek olan mesleki ziyaretlerle tecrübe ve birikimlerini geliştirerek kendi alanlarında önemli bir kazanım sağlayacaklardır. Eğitim kapsamında elde edilen kazanımlar yaygınlaştırılarak okulumuz öğretmenleri başta olmak üzere ilçe ve il genelinde yaygınlaştırma çalışmaları yapılacaktır.

Öğretmenlerimiz, boş zamanlarında gezi ve kültürel ziyaretlerle Avusturya tarihini ve kültürel yapısını öğrenecek,  uluslararası dostluk ve işbirliğine katkı sağlayacaklardır. Türkiye'nin sayılı okulları arasına girerek, bu mesleki ve kültürel eğitim ve gezi faaliyetlerine katılacak olan öğretmenlerimize başarılar diler, projemizin okulumuza, ilçemize ve Bursa'mıza hayırlı olmasını dileriz.

Yayın: 15.03.2023 - Güncelleme: 15.03.2023 09:10 - Görüntülenme: 140